top of page

"Even buiten" wijnproeverij & meer

Bijgewerkt op: 23 mei 2022

Wat was het een prachtige avond! Woensdagavond 18 mei 2022, gingen wij "Even buiten" voor een mooie wijnproeverij!


Na weken van voorbereiden, was het dan eindelijk zo ver! Let's taste some wine! #wijnproeverij


De zon schijnt aan een strak blauwe lucht en laat de wijnglazen schitteren, de kazen staan recht en de BBQ staat al te roken. De wijnkenners nemen hun laatste hap van de broodjes van Ellen en nemen hun favoriete plek achter de wijnflessen in. Iedereen staat klaar om de gasten te ontvangen.


Toen het eerste stel de tuin binnen liep was dat het startschot van de avond. Bij binnenkomst ontving iedereen een lekkere bubbel als entreedrankje, samen met het bestelformulier, de proeflijst en natuurlijk een pen. De rest van de aangemelde gasten druppelde ook binnen, de prosecco glazen werden verwisseld voor wijnglazen en de eerste wijnen werden al gekeurd.


De hele proeflijst werd afgevinkt. Alle nummers gingen de gasten met plezier af. Notities werden als huiswerk nauwkeurig bijgehouden en bij de positieve reacties ging men nog even checken of de wijn echt goed in de smaak viel. Want je moet natuurlijk wel zeker weten of je die wijn lekker vind. ;) #betterbesure


Phillip (de man met de oranje baard) deelde zijn kennis met de gasten en adviseerde ze bij het proeven van de volgende wijn. Ondertussen deelde de jongens van de BBQ heerlijke hapjes uit, van malse kip tot garnalen op een stokje en bij de mini-hamburgers stond iedereen met water in de monden in de rij. #geendruk


Ook de Zuid-Afrikaanse Jacques Viljoen van de wijnen van Boschendal voelde zich helemaal op zijn gemak tussen de Hollanders. Hij deelde graag zijn kennis en wijnen uit. Iedereen merkte zijn liefde voor het vak op. De sfeer zat er dus goed in!


Zoals je misschien al van ons gewend bent verwennen wij graag onze gasten. Daarom ontbrak het niet aan kaas en lekkere hammen op deze avond. Voor de optimale smaakbeleving, stond onze John van de kazen klaar met zijn kraampje. Ook Sandor kon het niet laten om langs te komen met een plank vol rauwe hammen, Spaanse worstjes en olijven.


Ontdek hier de top 5 wijnen van de avond volgens de wijnliefhebbers

  1. Grand Chemin || Minervois Bijzondere, Italiaanse rode wijn

  2. Truffle Hunter Leda || Piemonte Spumante Italiaanse bruisende wijn, zeer smaakvol

  3. Campi Rudi || Grigio Di Grigio Elegante, Italiaanse rosé wijn

  4. Estandon || Gris des Seigneurs Rose Frisse rosé wijn uit de Provence

  5. Josè Galo || Rueda Verdejo Spannende, Spaanse witte wijn

Wat zijn deze lange lenteavonden toch heerlijk! We mochten lang van de zon genieten, maar toch zakte deze langzaam naar beneden. De maan laat zich helder zien. Met tevreden gezichten leverde alle gasten hun bestelformulier in. We kregen positieve feedback van de gasten en de vraag naar de volgende keer bevestigde ons dat deze avond goed in de smaak viel. Dat vinden wij natuurlijk altijd leuk om te horen! Zo verlieten beetje bij beetje de gasten de tuin.


Volgens ons een zeer geslaagde avond. Op naar de volgende wijnproeverij, ben jij er bij?!

Proost!


Jaap, Ellen en het team


107 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page